2013. okt. 10.

Ottobre



 Októberi eső szemerkél, pereg, zizeg a leveleken, minden szürke és ólmos tőle, álmosító monotónia, majd estefelé úgy igazából is rázendít, csattog az aszfalton, ferdén zuhognak az arany szálak az utcai lámpák fényében. Másnap újra csak szemerkél, olyan, mintha ezen már nem változtathatna semmi és senki, örökkön örökké. Aztán negyed napra mégis eláll, gyönyörű a reggel, a hegyek felé tartó felhők kékesek, lilásak, minden ebben a gyönyörű színben pompázik, az olajbogyók, a golgotavirág, az áfonya, végre minden újra színes lesz, aranyak, sáfrányszín, sárgák és zöldek. Felélednek a darazsak, szívják a gránátalma vöröslő vérét, csillog a szárnyuk a ferde fényben. A hegyek csúcsa már havas, a nap még délben éget, minden szín jelen van, minden érzet egymás után, a reggel csípőssége, a szél, a déli meleg. Ez az őszben a legszebb, ez a teljesség.





 












14 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy az őszben a kék színek fogtak meg leginkább. Tetszik, hogy a rozsdás színek között ezekre fókuszáltál:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, talán azért is, mert az indigó a kedvenc színem, most kijutott belőle bőven!

      Törlés
  2. Már nagyon ki voltam éhezve gyönyörű fotóidra és most végre-végre láthatom. Az írásod elbűvölt ! Várom a következőt .... Puszi

    VálaszTörlés
  3. Mifelénk is csodás a természet. Nem minden őszidő ilyen kegyes hozzánk - most van mit fotózni - látszik a blogokon, hogy sokan ki is használják ezt az "ajándék-időt".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát egy blogajánlót szívesen fogadnék Tőled, ugyan kevés időm van rá, ezért nem nagyon fedezek fel újakat...de szeretnék.

      Törlés
    2. Pl. ezeket (is) érdemes nézegetni:
      http://elbiferrum.blogspot.hu
      http://karpatutak3.blogspot.hu
      http://hikerart.blogspot.hu

      Törlés
  4. S a zene hozzá, bár én most hallok nálad először zenét. Eddig más gépen néztelek tán? Igen, csodaszép az egész bejegyzés együtt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. furcsa, hogy most hallod először...mindig volt zene, az első szolgáltató sajnos megszűnt, pedig az jobb volt, mert lehetett randomra állítani, ezért mindig mindenki mást "kapott"

      Törlés
  5. Csodásak! Szenzációs színvilág, zenei aláfestés!!

    VálaszTörlés
  6. Szemlélődő, meditatív pár sorod remek kísérője a felhőknek és áfonyaszemeknek. :) Bár többet tudnánk egyszerűen csak létezni...
    Luca

    VálaszTörlés
  7. La tua anima, che si vede sulle tue foto, e' come l'autunno, ricca e completa da dove non manca niente. Sei sensibile e dolce. Il tuo modo di vedere e far vedere anche le cose piu' piccole della vita e il tuo modo di esprimerti e' impeccabile, irragiungibile e molto bello. Non cambiarti mai! Complimenti.

    VálaszTörlés