2012. márc. 7.

Tanti auguri!

.
Szombaton egész nap sütöttünk-főztünk Marcival, mert nagyon előkelő és finom ízlésű vendégeket vártunk estére magyar vacsorára.
Elővettem a legszebb csipkémet és a Nagyitól kapott étkészletet, közben rájöttem, hogy a kényes ízlésnek mégsem tudunk teljesen megfelelni, mert nincs anyagszalvétánk, ami itt elengedhetetlen feltétel, és akkor még azzal nem is számoltunk, hogy a hosszú menüsor - végén a lángoló Gundel palacsintával -  vajon sikerül -e.



A kristálypoharak tisztogatása közben pedig fél óránként odarohantunk a cserepes nárciszomhoz amit a piacról hoztam, kattintani egyet, mert ha már arra nincs idő, hogy szépen végignézzük ahogy kibontja szirmait, legalább a fényképek segítségével láthassuk. Lehet pörgetni a fotókat, és olyan mint egy kis némafilm.

Estére a  születésnapi levelek is megíródtak, a virágok növése is megörökítődött és a vacsora is elkészült. A húsleves gyöngyözött, a pörköltnek sűrű krémes leve volt, a palacsinta pedig szépen lángolt,szerencsére.


Ezzel a sorozattal szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni ezen a gyönyörű márciusi héten született barátnőmnek-ismerősömnek:
Hajnának, Robertának, Timinek, Évának, Zsuzsinak és Terikének,
Tanti Auguri!!!


6 megjegyzés:

  1. Drága Ciripbogár! Nagyon köszönöm a kedvességed! Hogy neked mire kiterjed a figyelmed? Nagyon jólesett, kicsit elérzékenyültem.
    A vendégváró asztal gyönyörű, biztos a finom ízlésnek is megfelelt! A nagy munkával elkészített fotósorozatnak nagyon örülök, és kívánok nektek nárciszszínű gyönyörű tavaszt!
    Ölellek. Terike

    VálaszTörlés
  2. Mesélj még egy kicsit! Hogy ízlett a vacsora?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már van egy kis tapasztalatunk az olasz ízlés terén...legelőször pl. mákos palacsintát csináltam, nem tudván, hogy egyszerűen irtóznak a máktól, és teljesen hibásan drognak tartják az érett szemeket is.
      Vihogások és tétova turkálások közepette csak megették, de nekem ugyan eszembe nem jut többet mákos valamit készíteni nekik.
      A Húslevest gazdagon nem ismerik - csak a szűrt levest, tortellinivel - de nagyon ízlik nekik. A pörkölt itt Gulasch néven ismert, gyakran van éttermekben is, persze fele annyira paprikásan mint nálunk.

      Egy ilyen menü nagyon nehéz nekik,egy jó erős kávéval és kis citromos pasztillákkal próbálják magukat felkészíteni az asztalbontáshoz.
      Eszembe jutnak anyukám vendégségei, mikor sorra jöttek ki a vendégek a konyhába egy kis szódabikarbónáért:)

      Törlés
  3. Én pedig boldog nőnapot kívánok! :-)
    Nagyon szépet készítettél és biztos finomat is, tudom, Marci a leves-gyáros nálatok.
    Nálam is van mini nárcisz az asztalon a szombati piaci bevásárlásról.
    Felfedeztem a magnóliás képeslapot a fotón, olyan jó, hogy ilyen becsben tartod! Amúgy én is albumba tettem a pávásat, megmutatom majd!
    S a kézzel festett pillangókat az óvodáskori jelmezemen mutattam már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. és láttad Hajna békás-királyfisát?:)))
      A jelmezt láttam a régi fotón! El is mentettem.

      Törlés
  4. Gyonyoru fotok!Ezer koszonet,hogy gondoltal ram! r.

    VálaszTörlés