2013. máj. 18.

Cortona II.


Sokunkkal megesik Toszkánában, hogy a buszról megpillantva egy gyönyörű villát azonnal leszállnánk. Az viszont már csak kevesünkkel, hogy egyszerűen, mint a mesében intünk a soförnek, leugrunk a buszról majd sok-sok szerencsés fordulattal tarkítva meg is vesszük álmaink villáját. Francis Mayessel pedig éppen így történt, viszont vigasztalhatjuk magunkkat azzal, hogy a mi vállunkat nem is nyomják olyan súlyos gondok, hogy milyen autentikus csempét válasszunk a fürdőszobába és melyik szobába tegyük az ódon bugázott falikart. (csak irigykedem persze, vállalnám a terhet). 

A Napsütötte Toszkána c. könyv filmadaptációja szerintem meglepően jól sikerült, ráismerhetünk több jelenetben a városkára, de a "trevi" kutat ne keressük a főtéren, a forgatás után elbontották. Aki meg magára a szóban forgó villára kíváncsi, megtalálja Cortonától délre eső domb oldalában a  filmben szereplő kis úti szentéllyel együtt.

 lavanda per sempre


dolce  chiacchierata

A főtér, az árkádos étteremben játszódik az apácás jelenet

5 megjegyzés:

  1. Tudod, nekem a filmmel az volt a bajom, hogy a könyv az alapötletet adta, a többi egy film lett. Ha jól tudom tán amerikai és olasz. A cselekményre gondolok, mert mikor először láttam,ez nagyon zavart. Másodszor engedtem magam úszni a filmmel, akkor tetszett. Persze, a helyszínek, a hangulat, csak a filmből számomra a felújítás, a letelepedés, a felfedezések varázsa elsikkadt, mert más szál lett fontos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nagyon régen olvastam a könyvet, és csak arra emlékszem, hogy valami zavart a stílusában, nem tetszett igazán. A film olyan kedves-romantikus könnyed hangulatú, de mivel nem emlékszem a könyvre, nem zavartak az eltérések és a hangsúlyos szerelmi szálak. Viszont voltak benne jelenetek, amik nagyon jellemzőek az olaszokra, azokon jót tudtam nevetni.Elolvasom majd még egyszer a könyvet is, most már más szemmel az olaszországi tapasztalatok után.

      Törlés
  2. Azért kicsit irigyellek, hogy itt járhattál, s köszönöm, hogy megosztottad velünk.

    VálaszTörlés
  3. Hasonló a bicóm,van fonott kosaram és ha tehetem ,teszek a cuccom mellé virágot is.csak úgy.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg??? Mammka, de megnéznélek vele!!!! Nagyon csinos lehetsz rajta, és hát a virágok!

      Törlés