2012. febr. 19.

Bianco

 .
Gyönyörű volt az idei tél és most olyan nehéz elbúcsúzni az érintetlen fehér domboktól, a ropogó hótól a csizmánk alatt, hogy a tiszta éles kékeket olvadó koszos-barnás vizek váltják fel. 

Még sosem láttam a La Costát fehéren, hópaplan alatt, és ahogy most nézem a képeket és visszagondolok rá, fülemben csengenek Márta sorai:

"Szinte minden nap végigjárom a jól ismert ösvényt az erdőben, s ha lehet, hogy valaki inkább már táj, akkor én ez a csendes ösvény vagyok." Nekem ez az ösvény a szőlők között vezető girbegurba földút és engem is "érthetetlenül boldoggá tesz, hogy lábnyomaim kacskaringója hasonlít a mezei nyulak útvonalaihoz" de ezt csak magamnak mertem eddig bevallani.


Felsétáltunk a bergamoi hegyekbe, annak is a tetejére, Costa di Serinába. Találtunk kecskéket, pónikat, ropogó tüzet,a tűz mellett fehér abroszt és vargányás szeletet.

10 megjegyzés:

 1. Elolvadtak a jégtáblák a Dunán szinte teljesen, vígan utaztatták magukat rajtuk a récék. Mintha egy élet múlt volna hirtelen, hogy kezdődjék az új.
  Már reggel kihallottam a madárfüttyből, hogy titkos üzenetek szállnak a légben!

  Képzeld életemben először ma megnézhetem a busó járást...
  Hamarosan készülődök, csak még benéztem hozzád - érdemes volt!

  VálaszTörlés
 2. Csodálatosak fotóid, még a hószagú alvó tájad is élettel teli

  Imádom ezt a vidéket

  (miattad:)))))

  VálaszTörlés
 3. A hegy tetejéről csodás a kilátás mindig, ez a havas táj különleges.
  A jégcsapok!!!!!
  Szép búcsú a téltől, mert jöjjön már a tavasz!

  VálaszTörlés
 4. Csodaszép ez a beszámoló!!!Én nagyon szeretem a hófehér havat.Van benne megnyugtatás, remény,ahogy eltakar minden csúnyát, sötétet, bíztat ez a fehérség a jóra,a szépre....

  VálaszTörlés
 5. Nagyon különös látvány a havas Cipresse, klassz, hogy idén megláttad hó alatt is a La Costát!
  Téli gyerek lévén én is oda vagyok a hóért... De azért már várom az ébredő természetet is és azt, hogy Te lefotózzad (nekünk), Ciripke! Szilva

  VálaszTörlés
 6. Mily emberi az elmélázó barna szempár és a bohókásan szembelógó huncut szőkés fürtök.
  Valóban csodás volt az idei tél puhasága.
  Képeid látványa megsokszorozza bennem a megélt élmény szépségét.

  VálaszTörlés
 7. Ellenmondásnak tűnhet, pedig igaz, a havas téli képek megmelengették a szívemet. Tán azért, mert arra gondoltam, ilyen fotókat csak a tájat szerető szívvel lehet készíteni.
  Mindig örömmel nézegetem a képeidet – sok más olvasóddal együtt.

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm szépen nektek, hogy itt jártatok!

  Judit Eszter, látom, már nagyon várod:) remélem nem marad el a tavasz és meglesz a szép átmenet.

  Mammka, ugyanígy vagyok vele én is!

  Szilva, ugye így is milyen szép?

  Györgyi, te vagy az egyetlen aki ezt a tekintetet említette...Nekem az a kedvenc képem. Olyan végtelen szomorúság van benne, míg a kecskék tekintete bizalmatlan, kíváncsi, már-már tolakodó. Vagy csak mi látjuk bele ezeket az "emberi" tulajdonságokat?

  Fodorka, örülök, hogy megoszthattam veled!

  VálaszTörlés
 9. Feltöltöttem újra a képeket, mert ha túlságosan lekicsinyítem, és a blogspot nagyítja vissza a képeket, nagyon romlik a minősége-homályos lesz. Ezentúl jobban figyelek. Ti is tapasztaltatok ilyesmit?

  VálaszTörlés
 10. Fogalmam sincs, hogy csak nekünk fontosak-e? Gyaníthatóan nem. Számomra a tekintetek szépsége meghatározza az emberről, állatról kialakított képemet.
  Szem és kéz mániás vagyok.

  VálaszTörlés