2011. szept. 15.

Navigare necesse est

.

Ez a latin szólás - magyarra talán így fordíthatnánk: hajózni szükséges - kifejezi már a római korban is érvényes igazságot, amely a tengeri kereskedelem és szállítások fontosságát hangsúlyozza. A mondás második része a következőképpen szól: "Vivere non est necesse." Vagyis: élni nem muszáj. Ezt Pompeius mondta hajósainak akkor, amikor viharban kellett gabonát szállítaniuk Szicíliából Rómába.


  Pár évvel ezelőtt  nagyon sokat jártunk vitorlázni, és hogy reménykedjünk a folytatásban, kiraktuk ezt a mondatot a hűtőszekrényünkre. Persze nekünk mást jelent mint a régi rómaiaknak, a legszebb nyaralásokat, együtt a sós levegővel, a hullámokkal, a természettel. Végre mehetünk újra.



Az előkészületek:

Fritta mista, azaz  olajban sütött kalmár és garnéla, itthon is finom, de a tengerparti falucskákban az igazi



Marci szülinapi ajándéka a vitorlás szütyők, mindenféle fehérnemű tartására. Egy régi szakadt lepedőből készültek, különböző méretben, vitorlás meg csigás mintával, hogy könnyű legyen megkülönböztetnie őket.
Egy hét múlva találkozunk, remélem sok-sok kékkel a tarsolyomban:)


5 megjegyzés:

  1. Már az előkészületek is csodás kékek!
    Várjuk a beszámolót, érezzétek jól magatokat!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a búcsúképek a megható szöveggel, csak azt az egy szót felejthetném .... én már most várom a visszatérést.

    VálaszTörlés
  3. Stupende immagini!!!!
    Buona giornata.

    VálaszTörlés
  4. Ciripke megnyugtat, hogy feltöltődve megjöttél. Sok, sok boldogságot kivánok ma, Te tudod hogy miért....

    VálaszTörlés