2011. júl. 16.

Come i turisti

.
Tipikus turistafotók: technikailag nem tökéletesek, de megvan a sajátos bájuk, visszaadják a pillanatnyi élmény hangulatát, és épp a hiányosságaiktól lesznek életszerűek. Hátunk mögött a városok jelképei, képbe lógó kezek-lábak, ellenfény, vagy vaku kiégett fénye, mindannyiunknak vannak ilyen esetleges, de annál kedvesebb fotói. Én is összegyűjtöttem belőlük egy csokorra valót:)

Torre pendente di Pisa, a pisai ferde torony: egyszer valaki kitalálta ezt a toronymegtartósdit, azóta turisták százai fotózkodnak a tornyot tartva. Engem is megkért egy japán turista, hogy fotózzam így le, majd cserébe ragaszkodott hozzá, hogy viszonozza.



hátizsák, tűző nap, ragtapasz a sarkon, végre le lehet ülni valahová:)



A helyi öregek már rutinosak mint a turistaképek ellengethetetlen tartozékai, és töretlen  kedvvel  állnak modellt


egy pincér épp beleszalad a képbe, de pont ettől lesz életszerű a főtér


piknik a város felett egy üveg boltban vett borral, olcsóbb is és romantikusabb is


turistatalálkozó a Ponte Vecchion, kicsit bemozdult a kép állvány nélkül, de talán így még természetesebb.

5 megjegyzés:

  1. Ciripke örülök, hogy láttalak. A képek a hosszú út fáradalmait jól visszaadják. Jó lenne beszélgetnünk ...

    VálaszTörlés
  2. Ciripke, de jó h jelentkezel!!! Igen, vannak kezdetleges képeink, sőt, szinte csakis... De mégis jó emlékek maradnak és én nagyon örülök h láthatlak kiégett háttér, ősszakállú helyihalász, ragtapaszos pillanat és egyebek mellett! KÖszi a képeket!
    A piknik egy üveg borral igen-igen ismerős és szép emlék ;) Látom, szép napjaitok vannak és ennek örölök!

    VálaszTörlés
  3. Roppant érdekes témát dobtál a boncasztalra. A túristafotók.... Hát amikor túrista vagyok, és van pár röpke pillanatom, vagy félórám, akkor egész máshogy fotózom a dolgokat, mint egyébként. Erre pont most ébredtem rá, harmadszor járva Sárváron. Mert először sokmindent lefotóztam, úgy -ahogy. Másodszor már jobban figyeltem, hogy mit és hogyan. Most harmadszorra ismét nagy gondban voltam, mert gépet váltottam, és roppant kíváncsivá tett, hogy ez az optika hogyan is látja az előző évieket.... Hát ezért újra sokat fotóztam, odafigyelve is, meg rohanva is.... Egy része túrista fotó lett, más része nem. Közben persze átalakul az ember látásmódja is. Szóval igencsak hálás vagyok a témáért Bogi, hogy beszéltél róla, képeiddel illusztrálva.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon aranyos turista vagy, Ciripke, Téged így nagyon ritkán lehet látni, hogy felveszed a szokásos turista-pózt és hogy vagányan oda állsz egy öreghalász mellé. Szóval "lajkolom" őket!
    Szilva

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Köszönöm, hogy itt jártatok, pláne most, hogy sajnos csak a saját blogomra marad időm, vagy még arra se. Nekem is érdekes ez a téma, én mások turistafotóit is nagyon szívesen nézegetem, és néha izgalmasabbnak találom a spontán fotókat mint a gondosan beállított, technikailag kifogástalanokat.

    Szilva, az öreg halász, tiszta Szityu, ugye? Csak kicsit kevesebb haja, kicsit több a szakálla és nincs a kezében a flaska:)

    VálaszTörlés