2010. nov. 7.

Zucche e patate

.
Nem vagyok egy mesterszakács, sütés terén néha meglehetősen ügyetlen, de a csodálatos receptek és fotók amiket a blogtársaknál találok, az én kedvemet is meghozzák.
A héten két ételt is választottam Szemirámisz blogjából, az egyik a zsályás-rozmaringos-fokhagymás krumpli,



a másik narancsos sütőtök krémleves volt,mindkettő nagyon finom lett.



(én nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz ételt fotózni,  Szemirámisz, Reni, Dolcevita, minden elismerésem a gyönyörű ételfotókért)

Köszönöm Szemirámisznak a recepteket és a kedves díjat is, amit még októberben kaptam tőle, és idáig kotlottam rajta:)


Most viszont minden kötelezettség nélkül szeretettel küldöm tovább Mercinek az otthonos, meleg hangú blogjáért, Györgyinek a szívből jövő írásaiért és Fodorkának az elgondolkodtató bejegyzésekért. Küldjétek tovább, amikor kedvetek tartja.


12 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy ízlett mindkét étel, és köszi,hogy belinkeltél. :))

    Hát fotók terén nem versenyezhetek veled, nekem csak egy teljesen amatőr, kis automata gépem van.
    Sokszor sóhajtozok is rajta,hogy milyen jó lenne egy profi gép, azzal mennyivel szebb képeket lehet azért csinálni...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a megtisztelő címet. Őszintén szólva én is nagyon örülök, hogy a véletlen "összesodort" bennünket. Nagyon szívesen (kissé irigykedve) nézegetem a képeidet ! Írom mindezt, miközben - tiszta véletlen - én meg épp köményes sült krumplit vacsorázom, finom salival. :-)

    VálaszTörlés
  3. Ciripbogár,
    gyönyörű ételfotókat készítettél! :)

    Nem vagyok nagy sütőtök fogyasztó, de a képen, annyira guszta, hogy megkóstolnám!!! :)
    A krumplik is nagyon csinik!

    VálaszTörlés
  4. Te igazi profi vagy Ciripbogár. Ez eddig sem volt vitás, de hogy egy számodra új területen is ilyet nyújtasz... háát, nem szép dolog az irigység, úgyhogy csak csodállak:)

    Na és nagyon szépen megköszönöm a díjat, tőled megtiszteltetés:) Kicsit én is kotlok most rajta:))))

    Szép napot!!

    VálaszTörlés
  5. Nálam is tettél egy bejegyzést a nehéz ételfotózásra! Itt viszont nem úgy tűnik, hogy ez nehézséget okozott volna. Az a zsályás krumpli akkor is meghozná az étvágyamat, ha utálnám a fűszereit. Hát még, hogy nem!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű fotók, annyira élethűek! Így kell ételt fotózni ,tudod Te! Szép munka!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm nektek a biztatást és a kedves szavakat!
    Örülök, hogy nem találtátok elrettentőnek az első próbálkozást, nem is untatlak benneteket azzal, hogy mit bénáztam össze.
    Szemirámisz, kis géppel is nagyon guszták a képeid, milyen lenne naggyal, hm, remélem lesz hamarosan. (ételfotónál tényleg jól jön a kis mélységélesség, amit kis géppel nem nagyon lehet)

    Dolce Vita oldalán találtam egy nagyon hasznos bejegyzést:

    http://fozzunkolaszul.blogspot.com/2008/01/tapasztalatok-az-telfotzsrl.html

    gyakorlati tanácsok az ételfotózáshoz...
    én most alaposan átböngészem:)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen a díjat. Igyekszem majd tovább küldeni. Kérek szépen rá egy kis időt!

    VálaszTörlés
  9. Az ételfotózásnak valóban megvannak a titkos fortélyai, de nem megtanulhatatlanok. És látom, Neked a szerénykedésed ellenére, megy is... hiszen a krumpik, a tök szinte leugrik a monitorról... :)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm, Trendo!

    (nem szeretem a szerénykedést/álszerénykedést, inkább nem nyavalygok többet egy szót sem)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon helyes! :)
    A jobboldali kép kompozíciója tökéletes. A sütőtök anyagszerűsége, textúrája példás és nagyon jól ellenpontozza a finoman fénylő magok halma, a háttérben az elmosódott gesztenye, mint dekoráció. A deszka érett színe pompás alap az egész "színpadképhez".

    VálaszTörlés