2010. nov. 5.

L'angelo nei dettagli

.

Kedves részletek a Costából.
Szeretem a rusztikus tárgyakat, régi ezüstvillákat, csiszolt üvegeket, egyszerű fehér porcelánokat. Mennyivel  szebb rajtuk az étel, mint a mai tömegtárgyakon! Régen a közös családi étkezés ünnep volt, megadták a módját, vacsora után beszélgettek, együtt olvastak, meggyújtottak egy szál gyertyát.
Jönnek a hosszú téli esték, a forró kakaók, illatos mécsesek ideje.

7 megjegyzés:

 1. Ha egy fiatal vágyódni kezd régmúlt idők szokásai után, akkor épp itt az ideje, hogy ő is megpróbáljon valami hasonlót rendszeresíteni. Akkor is, ha előre tudja, azok a „régi szép idők” tán sose fognak visszajönni – viszont borítékolom, 30 év múlva majd ezekre a napokra is örömmel fogsz visszagondolni.
  A képek most is csodásak. Nem tárgyakat, hangulatokat fotózol, ami nekem nagyon teszik.

  VálaszTörlés
 2. Aranyos fodorkával teljesen egyetértek! Nálad mindig a kép hangulata a lényeg, nem is maga a tárgy...
  Nekem ezekből legjobban az utolsó 4 tetszik. Valami csodásak! :))

  VálaszTörlés
 3. Szeretem a részleteket. Azt látom meg, és fotózom le először. Utána jöhet a nagy egész, de a részletek után már nem is annyira fontos.
  Éppen ezért tetszenek a képeid.Érzem a hangulatukat is, átjárnak teljesen.

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm a látogatásotokat, én is egyetértek Aranyos fodorkával, törekszem is rá, hogy legyenek saját családi szertartásaink, amik keretet adnak a hétköznapoknak.

  Elnézést minden látogatótól a technikai problémákért, valami miatt az összes oldalelem lecsúszott alulra, és hiába tologatom oldalra őket a tervezőben, nem mennek vissza. Ha valakinek van valamilyen ötlete, nagyon hálás lennék...
  A sablon Html kódjának szerkesztésénél van egy olyan opció, hogy:
  vezérlősablonok alaphelyzetbe állítása, tudja valaki, ez mit jelent?
  Egyelőre nem merem megnyomni...

  VálaszTörlés
 5. hát, a szerkesztők útjai kifürkészhetetlenek...bementem az utolsó bejegyzésbe, hogy töröljem, hátha ott van a hiba, és helyére ugrott minden:))))))

  VálaszTörlés
 6. Szia Cirip! Képzeld, ugyanilyen párnáink vannak, csak ők egészen kicsik, de nagyon szeretem őket.
  A hangulat tényleg kedves, magával ragadó... de mi a Costa? (Köszönöm:)

  VálaszTörlés
 7. Szia Merci!

  Nekem is vannak hasonló régi párnahuzataim, meg Anyunak is nagyon szépek, csak sajnos a mostani bérelt lakásunk modern stílusú, kicsit furán mutatnak benne.
  A Costa (La Costa) az a szép agriturismo, tudod, ahol kezdetben laktunk. Kicsit bonyolult, mert a lakóházat hívják La Costának; az éttermet Cascinának, és a lenti borászatot pedig Galbusera Neranak.

  VálaszTörlés