2013. márc. 30.

Buona Pasqua! Áldott Húsvétot!


Úgy esett...
hogy sajnos nem tudtunk az idén elindulni kocsival hazafelé, olyan rémisztő hírek érkeztek Magyarországról, és nem lehetett tudni, megismétlődik-e újra a múltkori országos elakadás. 

Jó oldala is van ennek a sok bosszúság mellett, mert így részt vehetünk az itteni szokásokban, ünneplésben. Tegnap este például a nagypénteki liturgián. Az olasz nyelv dallamossága a templomi énekben, a papok zengő hangján talán még varázslatosabb, egészen meghatódtam. 
A miserend hasonlatos a miénkhez, de azért az olaszos-délies emelkedettség itt is megnyilvánul: a főoltárról lekerült keresztfát papok gyűrűje tartotta az oltár előtt és mindenki térdet hajtott előtte és megcsókolta Krisztus térdét és lábfejét, szép sorjában.

(Fényképeztem volna szívesen, de egyrészt ebben is böjtöt tartok, másrészt igyekeztem minden pillanatot átélni és elraktározni)

Áldott, Boldog Húsvétot kívánok mindenkinek!
Buona Pasqua!



Vadrózsaágból font madárfészek a dekoráció mohával bélelve és cseresznyefaág, ami rögtön virágba borult a meleg konyhában.


 az egyik tojás elrepedt, de sajnáltam volna eldobni, így készült belőle üzenetet rejtő ajándék Hétfőre, egy kis felgöngyölített cetlit csúsztattam be a kis lyukon, benne az ünnepi üzenettel. Az interneten láttam ezt a kedves ötletet.


 "egyszemélyes fészek" és vadcseresznye

az  idén  halvány pasztell tojásokat festettem

2013. márc. 21.

La Costa con il sole e con la neve

.
fent a kékségben a la-Costa házacskái



Peppino minden kutyától megkapta a besorolást, meglehetősen hátul a rangsorban, ami számára az otthoni kényuralom után elég szokatlan volt. Itt már béke van.





Peppino és Gia sokat falatoztak a csipkebogyóból, vegyünk róluk példát, kell a C vitamin!




 sár és májvirág

 nyuszi ül a fűben:)

 Oreste Wilson az arisztokratikus allűrökkel rendelkező cirmos, akit mélyen felháborított, hogy kutya tartózkodik az ő  lakosztályában. Harcra készen az ajtóban...sajnos Peppino is...

másnap már nyoma se volt a tavaszi napsütésnek

Bent a jó melegben. Pepe és Peppino, Apa és Fia.










2013. márc. 12.

Tavaszból a télbe


.
Malcesine városkája a Garda tó partján található, kedves régi városka, várral, rengeteg kávézóval, instant pálmafákkal, és nyáron persze német turistainvázióval.
A vadregényes környező hegyek egyikére felvonó visz fel két részletben, legmagasabban elérhető csúcsa a cima Monte Baldo, 1800 magasan. 
Lent a városkában végre tavaszillat lengett, nem gondoltunk bele a nagy szintkülönbségbe, ahogy a viccbeli róka se, hogy tud-e egyáltalán repülni. Aztán fent tornacsukában, kiskabátban volt nagy meglepetés, amint térdig süppedtünk a hóban. Az én lelki szemeim előtt krókusz rétek lebegtek. A felhők szédítő gyorsasággal jöttek-mentek, hol nem láttunk semmit, hol gyönyörű panoráma terült elénk. Felmelegítettük magunkat egy jó adag csípős spagettivel a hegyi kocsmában, aztán indulás:)


A Goethe által híressé tett kis halászfalu,  Malcesine

 

 








 






 



2013. márc. 11.

Csak a nap ragyogjon


" Csak a hold az égen,
Csak a nap ragyogjon,
Simogasson a szél,
Simogasson, ha arcomhoz ér.
Csak a hold ragyogjon,
Csak a nap az égen,
Nekem semmi más nem kell"





Sajnálom, hogy itt hagytál minket Cipő, nagyon fogsz hiányozni. 
Simogasson a szél, ragyogjon feletted mindig a nap. Adio.