2013. márc. 30.

Buona Pasqua! Áldott Húsvétot!


Úgy esett...
hogy sajnos nem tudtunk az idén elindulni kocsival hazafelé, olyan rémisztő hírek érkeztek Magyarországról, és nem lehetett tudni, megismétlődik-e újra a múltkori országos elakadás. 

Jó oldala is van ennek a sok bosszúság mellett, mert így részt vehetünk az itteni szokásokban, ünneplésben. Tegnap este például a nagypénteki liturgián. Az olasz nyelv dallamossága a templomi énekben, a papok zengő hangján talán még varázslatosabb, egészen meghatódtam. 
A miserend hasonlatos a miénkhez, de azért az olaszos-délies emelkedettség itt is megnyilvánul: a főoltárról lekerült keresztfát papok gyűrűje tartotta az oltár előtt és mindenki térdet hajtott előtte és megcsókolta Krisztus térdét és lábfejét, szép sorjában.

(Fényképeztem volna szívesen, de egyrészt ebben is böjtöt tartok, másrészt igyekeztem minden pillanatot átélni és elraktározni)

Áldott, Boldog Húsvétot kívánok mindenkinek!
Buona Pasqua!Vadrózsaágból font madárfészek a dekoráció mohával bélelve és cseresznyefaág, ami rögtön virágba borult a meleg konyhában.


 az egyik tojás elrepedt, de sajnáltam volna eldobni, így készült belőle üzenetet rejtő ajándék Hétfőre, egy kis felgöngyölített cetlit csúsztattam be a kis lyukon, benne az ünnepi üzenettel. Az interneten láttam ezt a kedves ötletet.


 "egyszemélyes fészek" és vadcseresznye

az  idén  halvány pasztell tojásokat festettem

8 megjegyzés:

 1. Áldott ünnepet kívánok neked és szeretteidnek!
  Az idő szelidül, de nem teljesen tavaszias - némi hó még akad az udvarunkon.
  Mi sem példázza jobban a helyzetet, mint az imént ollózott locsolóvers:
  "Akárhogy is szabadkozott,
  Húsvéti nyúl havat hozott.
  Ne locsolj most túl nagy hévvel,
  megdobod a nőt a jéggel..."

  Néztem este a római közvetítést, Isten adjon erőt a pápának szolgálata végzéséhez!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Márta, nagy feladatot vállalt Ferenc Pápa, már most sokan támadják.emlékszem, a hatalmas csöndre amikor kimondták választott nevét. A kommentátorok se tudtak mit mondani. Nem véletlen kéri mindig, imádkozzunk érte.

   köszi a verset:)átadtam az illetékesnek.

   Törlés
 2. Drága Cirip!
  Sajnálom, hogy nem jöttetek haza, mert az volt a titkos ötlet, hogy szerettem volna megszervezni egy talit Veled! Nálatok a Húsvét sokkal bensőségesebb lehet, mint itthon. A tojások amiket festettél gyönyörűek a bárányos a kedvencem. Mindig ámulattal nézem a kreativitásodat a szépség és harmónia megteremtő képességedet.
  Legyen áldott az ünneped!
  Ölellek szeretettel

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon sajnálom, hogy most se jött össze a találkozó. Legközelebb már mindenképpen!

   Törlés
 3. Nagyon szépek a tojások! És a nyíló cseresznyeág... :-)

  Boldog Ünnepeket kívánunk! :-)

  VálaszTörlés
 4. Áldott húsvétot nektek is! ♥ A fotóid ismét csodásak.. ♥

  VálaszTörlés