2012. dec. 15.

I fiocchi sono cosi belli - ilyenek a hópihék

.

Van egy különleges sütireceptem. Ha elkezdem gyúrni, szaggatni, nagy pelyhekben elered a hó. Ez nem is lenne olyan különleges Decemberben Magyarországon, vagy akár Németországban, de itt Olaszországban azért ritka a havazás. Most már, ha egy kis havazást szeretnék látni, nem kell mást csinálnom, mint egy kis vajat, lisztet, kandírozott narancsot, mazsolát venni és... akárcsak a kis herceg a naplementével, én se tudok betelni a havazás szépségével.











10 megjegyzés:

  1. Álomvilág ! Gyönyörű ! A narancssárga gömbök micsodák és hová vannak függesztve ? (Nekem úgy tűnik, az csak a szoba belsejéből jövő valaminek - égősor? - visszacsillanása az ablaküvegen - de lehet, hogy tévedek.)Nagyon hangulatos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Fodorka, égősor, és tényleg úgy néz ki, mintha visszacsillanás lenne! Valójában a lilaakácra van feltekerve, és mivel közel van a teraszajtóhoz, az élesség meg távol, a pici égők ilyen nagy gömböknek látszanak. Fotósok Bokeh-nek hívják:)ha nagyon megnézed, a gránátalma-fatörzsön látszik az égősor. Nagyon szép Adventi 3 vasárnapot!

      Törlés
  2. Ez az igazi fehérség, az igazi hó, nálunk már csak sár van.
    Az első kép a kedvencem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt tejköd van és szintén olvad..a teraszon véletlenül nyitva hagytuk a kitekerhető napernyőt, és az egész vasépítménnyel együtt hatalmas robajjal kiszakadt a falból..hiába az olaszok nem számolnak ekkora hóteherrel.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Lentebb a hozzászólásoknál megtalálod, Márta narancsos mazsolás sütije.

      Törlés