2012. júl. 19.

I colori di Firenze: sepia ed oroFirenzei hajléktalan és a San Miniato templom bal szárnya


Dávid jobb keze, utcarészletek


egy Boticelli kiállítás plakátja utcai művészek közreműködésével átalakítva, hazafelé ballagó Testvérek

A Piazza della Signoria egyik palotája, a Battistero kupolája belülről

Ponte Vecchio, utcarészlet

A kedvenc mutatványosom, mert művészien érzékenyen űzi ezt a műfajt

Piazza Frescobaldi sarokkútA Palazzo Vecchio-ból a térre nézve, ékszerbolt kirakata a Ponte Vecchion, és a Porcellino

 a Venchi fagyizó, nagyon szép a "design", de mint fagyit semmiképp sem ezt ajánlom, hanem a sokkal eldugottabb helyen lévő Vivolit a via Anguillara-n6 megjegyzés:

 1. Adoro il tuo modo di catturare le immagini! Il tuo omaggio a Firenze è meraviglioso, ed io lo sento molto vicino dato che ci sono appena stata!
  Buona giornata.

  VálaszTörlés
 2. Talán furcsán hat, mégis leírom, a firenzei hajléktalan (kép) tetszik nekem a legjobban. Van benne valami, ami (sajnálatos módon) örök-érvényűvé teszi. Ilyen lehetett Krisztus korában is és meglehet, ilyen lesz száz év múlva is. Mindig "Ő" fog ott ücsörögni egy öreg ház kerítésén.....
  A sarok-kút vizébe szívesen megmártanám a kezem...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon érdekes, amit Éva és Te megéreztetek, én is hasonlókat gondoltam, amikor megláttam. Direkt úgy fotóztam, hogy ne látszódjék az arca,de leírom: fiatal, kifejezetten szép arcú fiú ez kék ábrándos szemekkel, szőke dús szakállal. Sokszor látni ahogy üldögél, vagy ámulva nézi az épületeket, akár a turisták. Nagyon érdekelne a története, fiatal szép ifjú létére miért jár így, vezekel-e valamiért, vagy más oka van-e. Kéregetni még sose láttam.

   Törlés
 3. El sem hiszem már, hogy azokat a köveket én is koptattam...

  VálaszTörlés
 4. Nekem is a hajléktalan képe tetszik. Két véglet között mozgok: vagy egy nagyon modern öltözékű valakit látok benne vagy egy Jézus korabeli alakot.

  VálaszTörlés
 5. Ciripke ! Ezek a képek úgy tűnik még a valóságnál is szebbek. Firenze hálás lehet Neked, "varázs szemüvegen" keresztül látod. Ez a sorozat már olyan fantasztikus, hogy fogom a bőröndömet és indulok...!!!

  VálaszTörlés