2011. máj. 11.

Pepe naffejű

.

Bemutatom nektek Pepét, a naffejű mackócsalád tagját, aki kalandos úton, közel két hónap kirándulgatás után érkezett hozzánk Új Zélandból. Távoli szülőhazájának és az olasz posta kifürkészhetetlen útjainak köszönhetően már most többet látott a világból, mint sok más mackó egész életében. Utazásának állomásairól mélyen hallgat...(és még csak képeslapot sem küldött, mint Amelie törpéje, hogy ne izguljunk miatta annyira.)


 Íme az ő története by Helen:

Minden egy kis csengővel kezdődött. Meglátta, és úgy érezte, hogy az a kis ezüst színű csengettyű hangja sokat jelent neki. Mikor meghallja, gondolata messze szál, titkokat hordoz és mesél. Ha meghallja, valahogy felébred, újra önmagát fedezi fel, a helyett, hogy az a mackó lenne, amit mások látnak, látni vélnek benne.
És megkapta az ezüstszínű csengettyűt. Biza. Felvarrta szépen a sálja végére, és vígan csilingelt, ő pedig boldog volt :)
 


Mígnem beállított mackófalvára. Ott mindenki össze-vissza borzolt szemöldökkel vizslatta, hogy mit is akarhat egy csengővel, olyan fura, senki se hord csengőt. Ráadásul a sálja végén? Hát, micsoda hóbortos ötlet!
Pepe kicsit megszeppent, de nem akart megválni a csengős sáljától.
Nagy sétára indult, olyan elmélkedősre.

Aztán összetalálkozott a nyuszival, aki megdicsérte a szép kabátkáját. Meg a sünivel, aki azt mondta, hogy micsoda helyes gomb van a kabátján, igazán jó választás volt. Ráadásul a róka is arra járt, és vigasztalásra szorult - naffejű Pepe gyorsan átölelte, amitől róka komának sokkal jobb kedve lett. A katica is arra járt, és azt mondta, hogy ilyen szép csengőhangot még életében nem hallott. Így sétáltak együtt - és együtt találtak rá a málnabokorra, aki megkínálta őket mézédes gyümölccsel és hűsítő árnyékkal.

Azóta tudja, hogy a barátok nem feltétlenül azok, akik olyanok, mint ő, néha pont a (mások által) nem normális(nak titulált) csapatban fogja jól érezni magát :) Sőt, kiteljesedik, az addig megismert világ is nagyobb lesz, sokat tanul a többiektől, akik mesélnek a saját világukról - és ő is ő is büszkébb lesz arra, aki valójában.

Igen, azóta nem viseli rossz érzéssel a csengőjét - sőt, kitolja pociját, hogy mindenki láthassa, micsoda csillogó-villogó csengője van! És bátran néz elébe, hogy megismerkedjen gazdijával, azt mondja, sok megbeszélnivalójuk van :)

Pepe azt üzeni mindenkinek, tessék megtalálni életetek csengőjét, és merjetek mások lenni. Tudjátok, normálisnak lenni nem erény, hanem a gyámolatlanság jele :)

Pepe minden részegysége nagy szeretettel készült, válogatott, természetes fonalakból. A mackó bozontos puha teste Törökországból érkezett mohair fonal, a felemás színű fülecskéi, szemfoltja, végtagjai pedig új zélandi gyapjú :) A csengettyűt úgy találtam, hogy már fejben készülőben volt Pepe, és ő kérte, hogy az a csengettyűt landoljon a kosárban.

Kis kötött gyapjúkabátot kapott, zöld gombocskával, ami a málnabokorra emlékezteti, ahol először nagy beszélgetést folytattak a többiekkel. A sálja pedig fontos kellék, Pepe utál fázni.  Már itthon a teraszon a harangvirágosbanRövid regenerálódás után a hétvégén ellátogatott a La Costára


 Ihletőjével, Pepe kutyával.


16 megjegyzés:

 1. Pepe aranyos!
  Az én két macim,Béluska és Gyuszika üdvözletüket küldik neki.:-)

  VálaszTörlés
 2. "Tudjátok, normálisnak lenni nem erény, hanem a gyámolatlanság jele :)"

  A közelmúlt legjobb mondása ! :-)

  VálaszTörlés
 3. Annyira örülök, hogy végre hazabaktatott, és elege lett a világnézésből :D Pepe mackót aztán nehogy elvigye Pepe kutya egy sétára... ;)

  VálaszTörlés
 4. Hát ez a történet most beragyogta a napom! :)
  Helen és az ő munkái csodálatosak!

  VálaszTörlés
 5. A nagy egymásra találás... :)
  Remélem Pepének már nem kell fáznia, hisze jó kezekben és csodás helyre került. Kívánok szépséges csengettyűszót és sok-sok málnabokrot!
  Ő lesz Döme és Belbo barátja?

  VálaszTörlés
 6. Pepe viszont üdvözli Béluskát és Gyuszikát, reméli láthatja egyszer őket!
  Igen, Fodorka ez engem is megnyugtatott:)

  Helen, mindenki a szívébe zárta naffejűdet, aki eddig csak találkozott vele. Pepe kutya először megijedt a csengőtől, aztán hozzászokott gyorsan. Van neki sétálótársa, akit kedvére rágcsálhat: egy rózsaszín párduc:)

  Reni, mi történt a neveddel?

  Merci, mikre nem emlékszel:) igen ők üdvözölték elsőnek, de most kicsit féltékenyek lettek.

  VálaszTörlés
 7. Nasszeműt ,azt régóta ismerem...Nodehát ezt a naffejűt csak most !!!Mi jöhet még ?

  VálaszTörlés
 8. Helló, Peppe naffejű! Örülök, hogy megérkeztél a Hosszú fehér felhő földjéről. Ahogy nézem hajacskádat meg a rucidat, nem úszva tetted meg az utat. Szép dolog, hogy még virágra is volt gondod, melynek gazdid igen csak örülhetett. És ez a papírfülbevaló! Ez ottani divat?! Isten hozott!

  VálaszTörlés
 9. A papír fülbevaló csak a legkiváltságosabbaknak jár, a többiek nem kapnak ilyet :)))

  Örvendetes, hogy ilyen sok barát várta őt a messzi országban :)

  VálaszTörlés
 10. Elveszett az össze megjegyzésünk:((((
  Sajnálom, mert igazán értékeljük a posztjaidat Ciripke:)))) Bocsánat, hogy a többiek nevében is beszélek;)

  VálaszTörlés
 11. Hát még én hogy sajnálom, Mercim...egy ideig nem is lehetett írni megjegyzést, de szerencsére ezt már kijavították. Írt a blogger, hogy megpróbálnak helyreállítani mindent, valami vírus okozta az egészet.
  És szerencse, hogy csak ezt az egy bejegyzést érinti...a többit ugye ti is látjátok?

  VálaszTörlés
 12. Dömdödöm, azaz szeretlek Cirip- mondja neked Lázár Ervin macija.

  VálaszTörlés
 13. The teddy bear is very cute ... beautiful photos

  VálaszTörlés
 14. Dömdödöm neked is, Györgyi!

  m, szerencsére:)))mik vannak, mindig érnek meglepetések.

  Adéélka, Thank You!

  VálaszTörlés
 15. Hoppá, és megjelentek a régi kommentek!
  Respect a bloggernek:))))

  VálaszTörlés