2011. jan. 8.

Lago Balaton merlettato


. .
.
Csipkésre fagyott a Balaton vize ezen a télen. Karácsony után látogattunk le Badacsonytomajba, és első utunk rögtön a tóhoz vezetett. A jég még nem volt elég vastag, recsegett-ropogott a lábunk alatt (Marci idegesen toporgott, ha egy szép alakzatot meglátva beljebb merészkedtem - szerintem is kár lenne azért a kameráért:). Korcsolyázásra tehát nem volt alkalmas, de nem is lett volna élvezetes a sok megfagyott hullám és jégszilánk miatt. Csak gyönyörködtünk a tó megfagyott vizében, észre sem vettem, ahogy tiszta víz lett a nadrágom, miközben hason csúszva próbáltam egy-egy jégtündért lencsevégre kapni.










 Egy kis Rorschah-teszt: nektek mi jut eszetekbe?



17 megjegyzés:

  1. Kedves Ciripbogár!
    Csodálatosak a képeid! Lenyűgözve szoktam nézegetni őket, és szívesen olvasok a -szintén- sokszínű és szépséges világodról is!
    Köszönet érte!

    VálaszTörlés
  2. Mindenképpen megérte a vizes naci ezekért a szépségekért. Neked még télen is vannak pillangóid, ez igen egyedi...

    Lehet az enyém az egészen kicsi elefánt?

    Meg kellene néznünk télen is a Balatont, még sosem láttam ilyenkor. Ja, de igen: nálad:) Mintha ott lennék...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek a képek.Én is egyetértek Mercivel,megérte a vizes naci.Szerintem a tölgyfaleveles képen egy kis nyuszi leselkedik a bokorból...

    VálaszTörlés
  4. A Jóisten egyik legnagyobb ajándéka a látás után a "meglátás". Te megkaptad.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Csiribogár!
    Most találtam rá a bogodra... Csodálatosak a fotók!
    Erzsébet

    VálaszTörlés
  6. Húúúúúúúúú, megint öröm volt nézni a fotóid! :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök a csodás fotóidnak!!!!Hát igen a látás és a "meglátás"......Jucc

    VálaszTörlés
  8. Mesésen szép fotók, a szitakötő és a pillangó a kedvencem:)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen a kedves szavaitokat, sziasztok új olvasók!

    Pár éve tükörsimára fagyott a Balaton és a Velencei-tó is, az is gyönyörű volt, suhanni abban a szinte vágható csöndben és csak a kori karistolását lehetett hallani.
    Ilyenkor mindig az Orlando című film jut eszembe, az a jelenet,amikor gyönyörű orosz népviseletben korcsolyáznak a tó jegén.

    VálaszTörlés
  10. Igazi jó tesztnek való képek. Azon derültem, hogy uyanazokat mondtam a képekre, mint amiket Te írtál melléjük. A kedvencem mégis a keresztben levő nagy kép . Sárkány címet adtam neki.Akár Galapagos szigetéről jöhetett el a Balcsira.
    A tréfát félretéve komolyan mondom lehetne használni Rorschah-tesztként. A régi már, amúgy is uncsi. Ráadásul szebb lélek bontakozhatna ki, ezeknek a képeknek az elemzése közben. Ugyan egyedi és egyéni értékelést kellene kidolgozni rájuk, de szívesen alkalmaznám őket!
    Persze csak, ha megengeded!

    VálaszTörlés
  11. Kedves Cirip, kb. 35ször voltam már a Balatonon, de télen még sosem. Most kedvet kaptam. Ha Mercié az elefánt, én a kisdelfint viszem. :)) Húú a kamera! Még jó hogy nem lett baja. Sógorom, a múlt nyáron pottyantotta bele a tengerbe a Canonját, ugrott 700 ezer forintja. :(( Bátor dolog volt, amit tettél. :) Hallgass Marcira!

    VálaszTörlés
  12. Kedves Györgyi!
    A sárkány is nagyon találó. Azon kívül, hogy jó játék, biztos van mélyebb pszichológiai vonzata annak, ki mire gondol..te ilyesmivel is foglalkozol? Nagyon érdekelne az értékelés-kidolgozás!

    Lackó, tényleg érdemes ellátogatni,ha még emlékszel a Téli berekre, tudod mennyi kalandot tartogat a téli Balaton:)
    A delfint pedig küldöm szeretettel!

    VálaszTörlés
  13. Köszönet a szitakötős, pillangós képekért! Ezentúl keresni fogom őket. Még sose láttam így jeget. Köszönöm, hogy a lencséden át láthattam a világot!

    VálaszTörlés