2012. márc. 21.

Verona


.
Azért is jó, ha vendégeink jönnek, mert újra végigjárhatjuk kedvenc helyeinket, vagy oda is elmegyünk velük, ahova egyébként nem mennénk ha csak pár órát maradhatunk. Veronában egy esti sétát kivéve még nem voltam, hoztam egy-két impressziót nektek a mostani délutáni sétáról.

becsüljük meg ezt a képet, mert egy ideig nem készül ilyen, a nagylátószögű objektívet sajnos közös erővel ejtettük fejre..


Júlia erkélye...ha már azt képzeljük, hogy innen hajolt Rómeó felé, lehetne a környezet kissé romantikusabb. Ehelyett szívecskés boltok és lepusztultság, nem is mutatok többet belőle.


"Non c'è che il veleno di te sul cuore
Non c'è via d'uscita per questo amore
Non c'è non c'è vita per me, più
Non c'è non c'è altra ragione che mi liberi l'anima"
veronai úriember, selyemsállal, aktatáskával és természetesen biciklivel.


de szeretem az ilyen kis kiülősöket


2012. márc. 11.

Mesebeli kerek erdő (Selvino)


A mesebeli kerek erdőhöz egy mesebeli puha réten keresztül lehetett eljutni, az utat kis kövek ,és mohapárnák szegélyezték, mintha csak hobbitok jelölték volna ki kedvenc ösvényüket, a fák még levéltelen kusza pókhálóként állták az utat, de az avarból hóvirág és primula tört elő. Az erika lila dombjain hajnaltájt biztos koboldok bújócskáztak, a hatalmas virágú hunyor rózsaszín - fehér szirmai pedig pont hogy tündérszoknyának készültek.hóvirág, egy kicsit más fajta, mint nálunk - bocsánat, javítom, ez tavaszi tőzike
 
Alpesi hanga (Erica carnea)

Közönséges medvetalp egy hatalmas példánya (Heracleum spondylium)
fent májvirág (Hepatica nobilis)
2012. márc. 7.

Tanti auguri!

.
Szombaton egész nap sütöttünk-főztünk Marcival, mert nagyon előkelő és finom ízlésű vendégeket vártunk estére magyar vacsorára.
Elővettem a legszebb csipkémet és a Nagyitól kapott étkészletet, közben rájöttem, hogy a kényes ízlésnek mégsem tudunk teljesen megfelelni, mert nincs anyagszalvétánk, ami itt elengedhetetlen feltétel, és akkor még azzal nem is számoltunk, hogy a hosszú menüsor - végén a lángoló Gundel palacsintával -  vajon sikerül -e.A kristálypoharak tisztogatása közben pedig fél óránként odarohantunk a cserepes nárciszomhoz amit a piacról hoztam, kattintani egyet, mert ha már arra nincs idő, hogy szépen végignézzük ahogy kibontja szirmait, legalább a fényképek segítségével láthassuk. Lehet pörgetni a fotókat, és olyan mint egy kis némafilm.

Estére a  születésnapi levelek is megíródtak, a virágok növése is megörökítődött és a vacsora is elkészült. A húsleves gyöngyözött, a pörköltnek sűrű krémes leve volt, a palacsinta pedig szépen lángolt,szerencsére.


Ezzel a sorozattal szeretnék nagyon boldog születésnapot kívánni ezen a gyönyörű márciusi héten született barátnőmnek-ismerősömnek:
Hajnának, Robertának, Timinek, Évának, Zsuzsinak és Terikének,
Tanti Auguri!!!